HAFTALIK DERS YÜKÜ AZALTILMALI

HAFTALIK DERS YÜKÜ AZALTILMALI

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı birinci kanaat döneminin ortasına girmiş bulunmaktayız.

Milli eğitim sisteminde kalıcı çözümlere imza atılmadığı için eğitim sistemimiz sorunlar yumağından bir türlü kurtulamamıştır.

Eğitim sistemimiz batının değerlerine göre tanzim edilmiş bir sistemdir. Mevcut sistem bizim değerlerimizle asla uyuşmuyor. Eğitim öğretim sistemimizde şekilde değil, muhteviyatta değişiklik yapılması gereklidir. Müfredatlar değişmeli, inanç ve ahlâk değerlerimize uygun bir şekilde yeniden hazırlanmalıdır. Ders kitapları baştan sona incelenerek, millî, manevî ve ahlâkî değerlerimize aykırı unsurlardan arındırılmalıdır. Eğitim öğretimde çocuklarımızın ve gençlerimizin kalbine ne koyduğumuza dikkat etmeliyiz.

Yeni ders kitaplarının basımının gecikmesi nedeniyle öğrenciler okulların çoğunda ders kitabı olmaksızın ders görmektedir. Bu sıkıntı acilen çözülmelidir.

Gelecek kaygısıyla etüt, kurs vb. dersleri de alan çocuklarımız ders yükü altında ezilmektedir. Bazı gereksiz dersler kaldırılıp, ders saatleri azaltılmalıdır. Haftalık ders yükü İlkokullarda 25, Ortaokullarda 30 ve Liselerde 35 ders saati olmalıdır.

19. Milli eğitim şurasında kaldırılması yönünde bir karar alınmış olan, Turizm ve Otelcilik liselerinde okutulan alkollü içecek ve kokteyl hazırlama dersi kaldırılmalıdır. Alkolle tanışmanın 10-11 yaşına düştüğü ülkemizde bu kararın uygulanması, alkolden uzak bir gençliğin yetişmesine katkı sağlayacaktır.

Akıllı telefonlar ortaöğretimde gençlerin derslere olan ilgisini azaltmaktadır. Öğrencilerin sınıflara akıllı telefonla girmemesi yönünde alınacak bir karar eğitim öğretimde başarıyı artıracaktır.

Aile düzenini ve ahlâkı yok eden TV dizileri ve eğlence programlarıyla nesillerimiz ifsat ediliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve RTÜK harekete geçmelidir. Milletimizin değer yargılarına aykırı, Türk aile yapısına zararlı yayınlara engel olmak konusunda acil çalışma yapılmalıdır.

Mesleki eğitim teşvik edilmeli, aynı zamanda mesleki yeterlilik sahibi bireylerin yetişmesi için tedbirler alınmalıdır. Ülkenin kalkınması ve işsizliğin önlenmesinde en önemli çalışmanın mesleki eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olacağı kesindir.

Darbeci zihniyetlerin mahsulü olan karma eğitimden vazgeçilmeli, insanımıza çocuğunu okutacağı okulu hür iradesi ile seçme imkânı verilmelidir.

FETÖ teröründen ve ayrılıkçı terörden dolayı görevden uzaklaştırılan ve açığa alınan memurların suçlu olanlarına gerekli cezalar uygulanmalıdır. Fakat suçsuz olanların zaman kaybedilmeden tespit edilip hakları geri verilmelidir.

FETÖ´nün en büyük ideali olan dinler arası diyalog ders kitaplarından çıkartılmalı ve inanç esaslarımıza aykırı olan dinler arası diyalog ve medeniyetler korosu gibi çalışmalarından vazgeçilmelidir.

Yabancı dil dersleri ilkokul ve ortaokullardan kaldırılmalı sadece ortaöğretimde seçmeli olmalıdır. Beşinci sınıflara yapılmak istenen yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasından vazgeçilmelidir.

2016-17 Eğitim Öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci, veli, eğitim çalışanı ve milletimiz için hayırlı olmasını yüce Allah´tan diliyorum.

Hamdi SÜRÜCÜ
ÖĞ-DER GENEL BAŞKANI

Google Plus'da Paylaş

Yorumlar