ÇANAKKALE RUHUNU BATI DEĞİL, YERLİ VE MİLLİ KUMARBAZLAR ÖLDÜRDÜ

ÇANAKKALE RUHUNU BATI DEĞİL, YERLİ VE MİLLİ KUMARBAZLAR ÖLDÜRDÜ
Şuurlu öğretmenler derneği olarak milli değerlerimizi yıkmaya çalışan sadece dış güçlerin değil şuursuz batı taklitçilerinin de farkına varmadan bu yıkıma ateş taşıdıklarını birçok basın açıklamamızda dile getirdik.
 
Aziz milletimizin ırkçı emperyalizme karşı pek çok zaferleri vardır. Ancak konumu, durumu, şartları ve sonucu itibariyle Çanakkale zaferinin yeri müstesnadır. Çünkü kazanılması imkân dâhilinde görünmeyen bir savaşın iman gücüyle İslam ruhuyla nasıl kazanıldığının ifadesidir Çanakkale zaferi. Şimdi adı milli kendisi harami olan bir kumar kâğıdının ÇANAKKALE ZAFERİ YILDÖNÜMÜ ANISINA basılması ve çekilişinin yapılması Çanakkale’yi maddeten geçemeyen düşmanın manen geçmesi demektir.
 
Tarihimiz; birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etmeyi becerdiğimiz, imanımızı ve maneviyatımızı muhafaza ettiğimiz dönemlerde Malazgirt’te, Kosova’da, Çanakkale’de olduğu gibi kendimizden sayı ve silah bakımından kat be kat üstün orduları mağlup ettiğimize, inanç ve medeniyet değerlerimize sırt dönüp; nimetve ganimet peşine düştüğümüz zamanlarda da kaybedenlerden olduğumuza şahittir.
 
Bir şeyin değeri ve ne kadar sevildiği, o şey için yapılabilen fedakârlık ve alınabilen risk ile ölçülür. Bilindiği gibi milletler vatan adı verilen toprak parçası üzerinde yaşasalar da, her toprak parçası vatan değildir. Uğrunda can verilmeden vatan, vatan edinilmeden millet, millet olmadan devlet kurulamaz. Vatan bir milletin varlığı O milletin hür ve bağımsız oluşunun işaretidir. Din, ırz, namus, mal, can gibi değerle bu vatanda korunur ama kumar gibi illetler insanın elindeki değerlerin kaybına sebeptir. Piyango ve benzeri kumar oyunları kaldırılmalı düzenleyen kurumlar kapatılmalıdır.
 
Daha fazla kaybetmemek için, terk ettiğimiz Çanakkale ruhuna yeninden sarılmanın zamanı geldi ve geçmektedir. Çanakkale'de sen, ben, o yoktu, biz duygusu vardı. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ayırımı; şu partili, bu partili, şu cemaat bu cemaat yoktu bir ümmet bilinci vardı, birlik şuuru vardı. Millet olarak o günkü birlik şuuruna yeniden sahip çıkmalıyız.
 
Çanakkale zaferinin 106. yılını anarken Millet olarak Çanakkale zaferinin hangi ruhla kazanıldığını hatırlamanın ve anlamının kavranmasının gerektiğine inanıyoruz.
 
Ne mutlu vatanını, milletini karşılıksız sevenlere! Ne mutlu kaosa, nifaka ve ayrılığa karşı duranlara! Terör karşısında inadına kardeşlik diyenlere! Ne mutlu birlik beraberlik içerisinde yaşayanlara! Dünyaya aldanmayıp imanının peşinden gidenlere! Ne mutlu Çanakkale ruhunu hissedenlere ve Çanakkale ruhuyla yaşayanlara! Ne mutlu bunu şuurla savunanlara ve yaşayanlara!
 
Hamdi SÜRÜCÜ
ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ
Genel Başkanı

 

Google Plus'da Paylaş

Yorumlar