ÖĞ-DER'in Ders Şuuru Konulu Konferansı İcra Edildi

ÖĞ-DER'in Ders Şuuru Konulu Konferansı İcra Edildi

Eğitim camiasının ve halkın yoğun ilgi duyduğu konferansta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci DOYUK, Emekli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan SARIK, Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Celal AYDIN ve bir çok okul müdürü ve öğretmen de dinleyiciler arasındaydı.

Sunuculuğunu Öğ-Der Sakarya Şubesi yönetim kurulu üyesi Fatih TEMREN’in yaptığı program yine Öğ-Der yönetim kurulu üyesi Saffet KAYA’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Öğ-Der Sakarya Şube Başkanı Fatih CİNGÖZ, konferansa katılan dinleyicilere ve konferansın hazırlanmasında emeği olan yönetim kurulundaki arkadaşlarına teşekkür etti. Davetlerini kabul ederek kendilerine bilgi ve tecrübelerinden istifade etme fırsatı verdiği için konferansa konuşmacı olarak katılan emekli imam-hatip Mustafa AYDIN’a teşekkürlerini iletti.

Konferansın konuşmacısı Mustafa AYDIN, “ders” ve “şuur” kelimelerinin Türkçe, Arapça anlamlarını, Kur’an-ı Kerim’de hangi amaç ve manalarda kullanıldığını anlatarak başladığı konuşmasında, dersin dersi alan kişide iz bırakması gerektiğini, şuurun da görünenin ötesinden, perdenin gerisinde ne olduğunun farkında olmak olduğunu söyledi. Bir işin şuurunda olmanın, yapılan o işin sonuçlarının farkında olmayı gerektirdiğini, bu bağlamda da öğretmenler, akademisyenler, eğitimciler ya da birlerine bir şey öğretmeye çalışanlar, yaptıkları derslerden sonra öğrencilerinde iz bırakmaları gerektiğinin şuurunda olmalılardır, dedi.

Konferansın sonunda Şuurlu Öğretmenler Derneği Sakarya Şube Başkanı Fatih CİNGÖZ, konferansın konuşmacısı Mustafa AYDIN’a günün anısına teşekkür plaketi verdi. Çektirilen toplu fotoğraftan sonra program tamamlandı.

Google Plus'da Paylaş

Haber Görselleri

Yorumlar